5 tipp, amit nem hagyhatsz ki webáruház tulajdonosként 2023-ban

Az igazán motivált webáruház tulajdonosok még a bejgli-kóma állapotában is csak arra gondolnak, hogy mennyi volt a bevétel, milyen tippek és tanácsok jöttek be, és mi volt az, ami teljes kudarcnak bizonyult. Ha valami biztos 2023-ban, akkor az az, hogy folyamatos változásban leszünk jövőre is. Ha pedig változás, akkor összeszedtünk néhány olyan tippet ami ötletet adhat néhány újításhoz, és segíthet optimalizálni a jelenlegi folyamatokat.

5 tipp, amit nem hagyhatsz ki webáruház tulajdonosként 2023-ban

Building the right tech stack is key

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit lobortis arcu enim urna adipiscing praesent velit viverra sit semper lorem eu cursus vel hendrerit elementum morbi curabitur etiam nibh justo, lorem aliquet donec sed sit mi dignissim at ante massa mattis.

  1. Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor
  2. Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potent
  3. Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar
  4. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident sunt in culpa qui officia

How to choose the right tech stack for your company?

Vitae congue eu consequat ac felis placerat vestibulum lectus mauris ultrices cursus sit amet dictum sit amet justo donec enim diam porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere praesent tristique magna sit amet purus gravida quis blandit turpis.

Odio facilisis mauris sit amet massa vitae tortor.

What to consider when choosing the right tech stack?

At risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat nisl pretium fusce id velit ut tortor sagittis orci a scelerisque purus semper eget at lectus urna duis convallis. porta nibh venenatis cras sed felis eget neque laoreet suspendisse interdum consectetur libero nisl donec pretium vulputate sapien nec sagittis aliquam nunc lobortis mattis aliquam faucibus purus in.

  • Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor
  • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti
  • Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar
  • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti
What are the most relevant factors to consider?

Nisi quis eleifend quam adipiscing vitae aliquet bibendum enim facilisis gravida neque. Velit euismod in pellentesque massa placerat volutpat lacus laoreet non curabitur gravida odio aenean sed adipiscing diam donec adipiscing tristique risus. amet est placerat in egestas erat imperdiet sed euismod nisi.

“Nisi quis eleifend quam adipiscing vitae aliquet bibendum enim facilisis gravida neque velit in pellentesque”
What tech stack do we use at Techly X?

Eget lorem dolor sed viverra ipsum nunc aliquet bibendum felis donec et odio pellentesque diam volutpat commodo sed egestas aliquam sem fringilla ut morbi tincidunt augue interdum velit euismod eu tincidunt tortor aliquam nulla facilisi aenean sed adipiscing diam donec adipiscing ut lectus arcu bibendum at varius vel pharetra nibh venenatis cras sed felis eget.

1. Ne aprózd el magad, foglalkozz a marketinggel! 

Egyértelmű tanácsnak tűnhet, de szinte mindenkivel előfordul, hogy bizonyos feladatokba több időt invesztál, mint ami megtérül, vagy valójában szükséges lenne. Ilyenkor hasznos lehet, ha emlékeztetni tudjuk magunkat, hogy a marketing eszközök és a hirdetések azok, amik a leghatékonyabban és a legjobban mérhető módon hoznak bevételt a webáruházak számára. 

Gondolkodj stratégiában, gondold újra az eddigit, ha szükséges, és tervezd meg a közelgő évet. Ne felejtsd el, hogy még a legjobb marketing stratégia is csak sorvezető. Előfordulhat, hogy az előzetesen meghatározott irányok nem úgy, vagy éppen nem annyira működnek, ilyenkor pedig csak egy dolog segíthet: az újratervezés.

2. Tervezz előre, használj időzítéseket!

Kifejezetten kisebb vállalkozásokat érint az az általános probléma, hogy a kezdeti lelkesedés után egyszerűen elfogy a lendület a rendszerességet igénylő feladatokhoz. Ilyenkor maradnak el a közösségi média bejegyzések, de olyan webáruházakról is hallottunk már, akik elfelejtették a Black Friday-t a Karácsonyi hajrában. Az ilyen, vagy ehhez hasonló nehézségen egy kis tudatossággal szerencsére könnyű változtatni.

Profi marketing szakértőink azt ajánlják, hogy a nem spontán tartalmak gyártását időzítsd egy etapra, egy erre dedikált táblázatban, ahol minden fontos információ jól látható és elkülöníthető, használj olyan szoftvereket amik segítenek a tartalmakat a követőid szempontjából legjobb időben megosztani. Legalább ilyen hasznos, ha minden hónapban pár órát fixen azzal töltesz, hogy áttekinted az elkövetkezendő hónapot tartalmak, események, tartalom típusok, ünnepnapok szempontjából, és mindezt összehasonlítod az előző hónap eredményeivel.

3. Készíts részletes termék leírásokat!

Egy részletes és pontos termék leírás nem csak abban segít, hogy az ügyfélszolgálaton dolgozó kollégák ideje valóban fontos feladatokkal teljen, hanem befolyásolja az oldalad organikus kereshetőségét és a fizetett hirdetések eredményességét is. Hogyan? Például úgy, hogy a felhasználók megannyi helyen találkoznak egyes termékeiddel az online térben, valószínűleg egy speciális paraméter az, ami összehozza őket a keresett termékkel. 

Egy cipőnél ez lehet a szín, a méret, a fazon, de akár az is, hogy milyen alkalomra szeretné viselni valaki. Ezért azt ajánljuk, hogy gondolj a leírásokra innentől úgy, hogy ha minél több, releváns kulcsszó szerepel bennük, annál több irányból tudod megközelíteni potenciális vásárlóidat. Ráadásul sok esetben olyan keresésekre is megjelenhetsz, ahol kevésbé informáltak egy adott termékről, neked viszont lehetőséged van meggyőzésre, de akár még Upsellre is.

4. Segíts vevőidnek, hogy megtalálják amit keresnek!

Biztosan mindenki találkozott már olyan weboldallal ami gyönyörű volt, mégis alig látszódott egy fontos menü, nem működött a kereső, esetleg a beírt szavakra egyszerűen nem jelent meg keresési találat. 

Új webáruház készítésekor nagy trükk, hogy a már kész oldalon megkérjük néhány ismerősünket, hogy vigyenek végig egy teljes vásárlási folyamatot, és jelezzék hol, milyen nehézségbe ütköztek. Ezek a tesztek segíthetnek, hogy felderítsünk olyan eseteket, amik később akár komoly anyagi veszteséggel is járhatnak. 

Ha az oldalon már gördülékeny a vásárlási folyamat, akkor pedig nem árt még egy kis plusz segítség. A Rapid Search intelligens gyorskeresője megannyi okos funkciójával segít, hogy ne legyen probléma ha valaki elgépel egy kifejezést kereséskor, villámgyorsan hozza be a termék találatokat, lehetőséget ad rá, hogy egyedi, promóciókhoz igazodó legyen egy keresési találati lista és hatékonyan támogatja marketing aktivitásaidat is. Sőt, beépítéséhez nem szükséges költséges fejlesztői csapatot alkalmazni, viszont ha mégis elakadnál, magyar nyelvű ügyfélszolgálatunk fogadja kérdéseidet. Próbáld ki a Rapid Search gyorskeresőt 14 napig ingyen, és győződj meg hatékonyságáról saját webáruházadon keresztül!

Az Auchan webáruházában is a Rapid Search keresője fut

5. Oszd meg, ha elégedettek a vásárlóid!

Egyáltalán nem nagyképűség megosztani, ha vevőid elégedettek a termékeiddel, vagy éppen azzal a kedves üzenettel amit a csomag belsejébe írtál köszönetként. Bizonyított, hogy az emberek sokkal szívesebben vásárolnak olyan webáruházaktól, amelyről pozitív véleménnyel vannak a hozzájuk hasonló vásárlók, így ha lehetőséged van rá, kérj értékelést és minősítést az online felületeken, kérdezd meg őket, hogy mennyire elégedettek a termékkel/szolgáltatással ami tőled van. Így nem csak a kapcsolatot erősíted a boltod és vevőid között, de olyan kínos problémákat is kiszűrhetsz, amiket később már nehezebb, vagy költségesebb orvosolni. Lehet, hogy nem is gondolnád, de az elégedett vásárlók nagy része örömmel ír értékelést, extra kedvezmény vagy ajánlat nélkül is.