Hogyan növelte meg a Csipke Csodái 20%-kal vásárlási konverzióit

Ujvári Adrienn már több, mint 8 éve foglalkozik Shoprenteres webáruházak fejlesztésével, üzemeltetésével és marketingjével. Cége, a Shopmentor Kft. már számtalan vállalkozásnak segített belépni az online térbe, 2020-ban pedig saját webáruházat indított édesanyjával közösen Csipke Csodái néven.

Building the right tech stack is key

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit lobortis arcu enim urna adipiscing praesent velit viverra sit semper lorem eu cursus vel hendrerit elementum morbi curabitur etiam nibh justo, lorem aliquet donec sed sit mi dignissim at ante massa mattis.

  1. Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor
  2. Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potent
  3. Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar
  4. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident sunt in culpa qui officia

How to choose the right tech stack for your company?

Vitae congue eu consequat ac felis placerat vestibulum lectus mauris ultrices cursus sit amet dictum sit amet justo donec enim diam porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere praesent tristique magna sit amet purus gravida quis blandit turpis.

Odio facilisis mauris sit amet massa vitae tortor.

What to consider when choosing the right tech stack?

At risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat nisl pretium fusce id velit ut tortor sagittis orci a scelerisque purus semper eget at lectus urna duis convallis. porta nibh venenatis cras sed felis eget neque laoreet suspendisse interdum consectetur libero nisl donec pretium vulputate sapien nec sagittis aliquam nunc lobortis mattis aliquam faucibus purus in.

  • Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor
  • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti
  • Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar
  • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti
What are the most relevant factors to consider?

Nisi quis eleifend quam adipiscing vitae aliquet bibendum enim facilisis gravida neque. Velit euismod in pellentesque massa placerat volutpat lacus laoreet non curabitur gravida odio aenean sed adipiscing diam donec adipiscing tristique risus. amet est placerat in egestas erat imperdiet sed euismod nisi.

“Nisi quis eleifend quam adipiscing vitae aliquet bibendum enim facilisis gravida neque velit in pellentesque”
What tech stack do we use at Techly X?

Eget lorem dolor sed viverra ipsum nunc aliquet bibendum felis donec et odio pellentesque diam volutpat commodo sed egestas aliquam sem fringilla ut morbi tincidunt augue interdum velit euismod eu tincidunt tortor aliquam nulla facilisi aenean sed adipiscing diam donec adipiscing ut lectus arcu bibendum at varius vel pharetra nibh venenatis cras sed felis eget.

Köszönjük, hogy vállaltad az interjút. Mielőtt rátérünk a saját webáruházatokra, kérlek mesélj egy kicsit a Shopmentorról!

A Shopmentor alapítása óta küldetésünknek érezzük, hogy elérhető áron segítsük a hazai KKV-kat webáruház fejlesztési, üzemeltetési és online marketing szolgáltatásainkkal. Elsősorban a Shoprenter keretrendszerében dolgozunk, mivel több éves tapasztalatunknak köszönhetően ismerjük a rendszer sajátosságait és azokat a megoldásokat, melyekkel ki lehet hozni a maximumot ezekből a webáruházakból.

Ha jól értem, gyakorlatilag egy full-stack ügynökségként működtök.

Így van. Jelenleg egy 11 fős csapattal dolgozunk, így mindenkinek megvan a saját szakterülete. A sokoldalúságunknak köszönhetően rengeteg különböző szektorból vannak ügyfeleink: referenciáink között szerepel fogászati segédeszközökkel foglalkozó webáruház, mezőgazdasági vállalat, fegyverszaküzlet és teaház is.

Két éve aztán saját webáruházat indítottál...

Már régóta szerettem volna elindítani a saját webshopom, de sokáig nem volt meg a kezdőlökés, hogy belevágjak. Édesanyám évtizedek óta varrónőként dolgozott egy vásárosnaményi ruhagyárban. A pandémia miatti lezárások azonban ellehetetlenítették a varroda működését– ekkor jött az ötlet, hogy közösen webáruházat indítsunk. Ez lett a Csipke Csodái exkluzív méteráru és rövidáru webáruház.(www.csipkecsodai.hu).

Milyen volt az indulás?

Először a gyerekkori szobámat használtuk raktárnak, itt tároltuk a textíliákat. Akkora volt az érdeklődés a termékeinkre és olyan ütemben nőttünk, hogy két hónappal később már ki kellett bérelnünk egy raktárat. Most már a Shopmentor csapata foglalkozik az áruház üzemeltetésével, valamint fel kellett vennünk még egy embert édesanyám mellé, hogy bírják a csomagok kiküldését. Persze voltak nehézségek is…

Mint például?

Az indulás után hamar nyilvánvalóvá vált, hogy sok esetben a látogatóink nem találják meg bizonyos termékeinket, hiába vannak fent a webshopban. A problémát az okozta, hogy sok textíliának többféle elnevezése is van, így ha valaki más keresőszót használt, mint amilyen néven mi nyilvántartottuk a terméket, a keresés nem adott találatot.

Hogy tudtátok orvosolni ezt a problémát?

Mivel a Shoprenter alapértelmezett keresőjéből hiányoznak azok a funkciók, amik nélkülözhetetlenek számunkra, próbaképpen feltelepítettem a Rapid Search gyorskeresőjét. Itt be tudtam állítani szinonima párokat, így egyik pillanatról a másikra megoldódott a találat nélküli keresések problémája. Azóta nem vesztettünk azért vásárlót, mert nem pont arra a kulcsszóra keresett rá, mint ahogy mi nyilvántartjuk a textíliát. Ilyenek voltak például a panama termékeink, melyeket bizonyos tájakon minimattnak neveznek.

Ezek szerint elégedettek vagytok a termékünkkel?

Az nem kifejezés. Érezhető volt a javulás – a töredékére esett vissza a sikertelen keresések aránya és átlagosan 20%-kal javultak a vásárlási konverziók. Ez volt az a pont, amikor elkezdtük ajánlani a Rapid Search keresőjét azoknak a Shopmentoros ügyfeleinknek, akik nem voltak megelégedve a Shoprenter gyári keresőjével.

És nekik is bevált?

Jelenleg 20 ügyfelünk használja a Rapid Search intelligens keresőjét és mindannyiuktól pozitív visszajelzéseket kaptunk. A legtöbben a kulcsszó ajánlásokat, az elírások és szinonimák felismerését és a mobilbarát megjelenítést emelték ki.

Elsősorban kiknek ajánlanád a keresőt?

Bárkinek, akinek Shoprenteres webáruháza van és szeretné növelni a vásárlásai számát.

Kezdő vállalkozások számára is?

Gyakori hiba, hogy az induló online vállalkozások nem foglalkoznak a weboldaluk optimalizálásával, pedig az ő esetükben ez talán még fontosabb, mint a már bejáratott, ismert márkák esetében.

A Rapid Search adminisztrátori felületén megtekinthetők a keresési statisztikák. Ezt ki szoktátok elemezni az édesanyáddal közös vállalkozásotokban?

Természetesen. Ez a funkció nagyon sokat segít az árukészlet menedzselésében – ha látjuk, hogy egy adott termékre vagy termékcsoportra sok keresés érkezik, még időben feltölthetjük a készleteinket. Továbbá előre látjuk a piaci trendeket – erre egy konkrét példa, hogy néhány héttel ezelőtt láttuk, hogy felhasználóink elkezdtek szilikon golyókra keresni a weboldalunkon. Általában nem tartunk ekkora mennyiséget, de a megnövekedett érdeklődés miatt úgy döntöttünk, betárazunk belőle.

Csipke csodai webshsop

Van olyan funkció, amivel kiegészítenéd a Rapid Search alkalmazást?

Igazából nem jut eszembe semmi ilyesmi. A kereső annyira kielégíti az igényeinket, hogy sokáig észre sem vettem, hogy a Starter csomagban vagyunk! Ráadásul a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan kerülnek be új funkciók, mint például legutóbb a blog cikkekben való keresés.

Mik a további terveitek a Csipke Csodáival?

Szeretnénk, hogy ne csak webáruházként működjön, hanem egy online információs központként is, ahol a kismamák, édesanyák és lányaik is egy támogató közösség részesei lehetnek. Fontosnak tartjuk a meseolvasást és a kreativitásra való ösztönzést, továbbá szeretnénk vállalkozásunkkal új munkalehetőségeket teremteni a helyi lakosok számára.

Kipróbálom a Rapid Search-öt